2021 WEB TASARIM TRENDLERİ

2021 web tasarım trendleri ve kullanıcı deneyimi etkileşimi.

2021 Web Tasarım Trendleri sergileneceği 2021 yılında, fonksiyonel yaratıcılık ve yüksek teknoloji dizaynının bir arada yükselişe geçeceğini, web tasarımın her yıl olduğu gibi 2021 yılında da yeni trendler ile gündeme geleceğini görebiliyoruz.

2020 yılının bıraktığı izleri bertaraf etmek ve şirket olarak ayakta kalabilmek için pek çok sektör sanal mağaza girişiminde bulundu. Dijital satışın önemi bir kez daha geçtiğimiz yıl vurgulandı ve fiziksel satış düşüşe geçerken, web tasarım alanı da bir o kadar büyük bir ilgi gördü.

Web tasarım uzmanı olan kişiler bu süreç de mevcut ve yeni müşteri için, krizi fırsata çevirecek profesyonellikte web site tasarımlarına imza attılar.

2021 WEB TASARIM TRENDLERİ NELER OLACAK?

2021 web tasarım trendleri her zaman olduğu gibi kullanıcı deneyimine ekstra özen verilerek hazırlanacaktır. Arttırılan kullanıcı deneyimi her web sayfası için satış ve geri dönüşüm oranlarını büyük ölçüde etkilemektedir.

Minimal olan ancak daha göz alıcı noktaların kullanıcıya sunulması öngörülüyor.

KARANLIK MOD

Karanlık mod uygulaması, 2020 yılından itibaren oldukça ilgi gören basit gibi görünen ancak hem kullanıcıya fayda sağlayan hem de zarif görünümü ile web site tasarımı dahil, mobil uygulamalar, sosyal medya kanalları ve çeşitli tarayıcılarda muhteşem bir ivme kazandığını söyleyebiliriz. 2021 yılında da kullanıcı deneyimi için karanlık mod tekniğini eminiz ki pek çok web tasarım uzmanı kullanmayı tercih edecektir.

UX ve Uİ TASARIMLAR

ux ve ui


2021 yılında da hakimiyetini sürdürecek olan UX ve Ui tasarım daha sade ve kreatif konseptlerle karşımıza çıkacaktır. Karmaşık renk döngüsü yerine daha natürel tonların kullanılması ve yine kullanıcının zevkine hitap edecek düzeyde hazırlanması bekleniyor.

GEOMETRİK TASARIMLAR

Geometrik tasarımlar, dikkat çekici ve modern havası ile bu yılda trend. Özellikle parlak ve neon renklerin vurgulanacağı ve canlı tasarım tekniklerinin entegre çalıştığı geometrik tasarımlar web tasarım uzmanları tarafından sıklıkla tercih edilecektir.

İLLÜSTRASYONLAR

Yaygın olarak kullanılacağını görebildiğimiz bir diğer 2021 web tasarım trendleri arasında illüstrasyonlar da var. Web sayfalarının hareketlenmesi, canlılık ve eğlenceli bir hal almasında büyük bir rolü olan İllüstrasyonlar bu yılda fazlasıyla karşımıza çıkacaktır.

ANİMASYONLAR

Animasyonlar da bol miktarda kullanılacak tasarım çeşitleri arasında kendini gösteriyor. Sade ve şık bir tasarıma eklenecek ufak tefek animasyon ayrıntıları, web sayfalarının en kreatif ve en göz alıcı alanlarının oluşmasına etki ediyor.

BENZERSİZ FOTOĞRAFLAR

Web sayfanıza ya da sektörünüze özgü çekilmiş stok fotoğrafların yerini özel fotoğraf alacak gibi görünüyor. Yetkisi tamamen sizde olan ve bir başka platform da bulunmayan özel görseller markanızın kişisel dokunuşu olacaktır.

3D ÖĞELER

3D Öğeler 2021 yılında sıklıkla kullanılacak özelliklerdendir. Kullanıcıyı eyleme götürecek olan alanlarda kendini gösterecek 3d öğeleri bu yıl birçok web sayfasında görebileceksiniz.

MİNİMAL NAVİGASYON

Yine kullanıcı deneyimini arttıracak çalışmalardan birisi de minimal navigasyon tekniği olacaktır. Kullanıcının sitede keyifli vakit geçirmesini ve site gezintisini performans olarak yükseltecek navigasyonun, hareketli ve fonksiyonel özelliklerle birlikte desteklenmesi 2021 web tasarım trendleri arasında yer alıyor.

FONTLAR

Fontlar bir web sitesinin en önemli farkındalığıdır. Bu yıl web tasarım uzmanı ve web geliştiricilerin sayfalarda farklı font kullanımın da bulunması ve özellikle kalın fontların ön plana çıkarılması konusuna yöneleceğini söyleyebiliriz.

NEDEN WEB TASARIM TRENDLERİNİ TAKİP ETMELİ?

Çağın getirileri ve değişen olguları göz önüne alındığında web tasarımın da sürekli olarak değişim gösterdiğini ve geliştiğini görebilirsiniz. Yeni trendlere ayak uydurmak, geri planda kalmamak ve dijital platformda varlığınızı sürdürebilmek için sahip olduğunuz web sitelerinizin gelişim göstermesini ve ziyaretçilerinizin bu gelişime dahil olmasını ancak web tasarım trendlerini takip ederek gerçekleştirebilirsiniz. Ziyaretçilerinizin, sitenizde aktif gezinti yapabilmesi, kullanıcı deneyiminin arttırılması, doğrudan satış ve hizmet grafiğinizin yükselmesine sebep olacaktır. Web tasarım uzmanı size web tasarım trendlerine uygun, uyumlu, başarılı web sayfaları oluşturarak bu çağın dijitale taşınmasında sadece markanıza bir aracılık edecektir.