1296 terörist gebertildi.

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye’nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK’ya yönelik 22 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 296 terörist etkisiz hale getirildi.

 

IMG_1676-0KCK’nın temmuzda “barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını” açıklamasının ardından, terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

Son 78 gündeki (7 Temmuz-22 Eylül) terör saldırılarında 125 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 29 kişi hayatını kaybetti, 3’ü İran uyruklu 387 kişi yaralandı.

477341

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 147 terörist etkisiz hale getirildi, 25’i yaralı 90 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H’ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 632 kişi gözaltına alındı, bunlardan 744’ü tutuklandı.

TSK’nın operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz’dan bu yana terör örgütü PKK’ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 296 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Son 24 saatte yaşananlar

Kars’ta jandarma ekiplerince 18-20 Eylül tarihlerinde kırsal kesimde yapılan operasyonda 2 teröristin ölü ele geçirildiği ve şüpheli araçta 3 kişinin yakalandığı bildirildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Aramada, aracın bagajında uzun namlulu 5 silah ile 2 bin 640 fişek ele geçirildi.

Batman’ın Sason ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sırasında güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemek amacıyla bölgeye girmek istedikleri iddiasıyla gözaltına alınan 83 kişiden 26’sı tutuklandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü mensuplarınca bir sokağa yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Tunceli’nin Hozat ilçesinde teröristlerce polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir emniyet amiri ve bir polis memuru yaralandı. Yaralılar, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hakkari’de teröristlerce, Geçimli Jandarma Karakol Komutanlığına havan saldırısı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı. Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı. Kaçan terör örgütü mensuplarının yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde polis zırhlı aracının geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü araç teröristlerce infilak ettirildi, patlamada 2 kişi hafif yaralandı. Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada çevredeki 16 ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Muş’un Varto ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda, kullanıma hazır halde 41 molotofkokteyli ile 1 teneke benzin, etek ve pantolondan oluşan çeşitli kıyafetler ele geçirildi.

Van’ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca iki ayrı bölgede yola döşenen patlayıcının askeri araçların geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu, biri ağır 24 asker yaralandı.

Bölücü terör örgütünden kaçan 2 terörist, Siirt ve Tunceli’de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde bazı alanlar 15 gün süreyle “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi.

Hakkari Yüksekova’da zırhlı askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker hafif yaralandı.

Malatya’da, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde polis servis araçlarının geçeceği yola bırakılan içerisinde 500 kilogram patlayıcı bulunan cip, imha edildi.

Muş’ta yol kesen terör örgütü PKK mensuplarıyla fotoğraf çektiren kişi “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan gözaltına alındı.

Şırnak’ta evinin bulunduğu caddeye hendek kazmak isteyen terör örgütü PKK yandaşlarını engellemeye çalışan bir vatandaşın evi kurşunlandı.

AA